Dan Graham is vooral bekend door buitenpaviljoenen met glanzende spiegelende glasplaten. Hierin ziet de bezoeker zichzelf en zijn omgeving gereflecteerd en kan hij tevens waarnemen hoe hij zelf geobserveerd wordt. In de paviljoenen die hij ontwerpt verbindt Graham waarneming en moderne architectuur, twee thema’s die hem al sinds 1965 bezighouden. De kunstenaar bouwt schaalmodellen en paviljoenen, o.a. voor kinderen. Graham verwerkt vaak zijn opvattingen over architectuur als afspiegeling van maatschappelijke structuren en neemt daarbij allerlei historische, sociale, culturele en ideologische aspecten in beschouwing.
Het gebruik van weerspiegelingen is essentieel in zijn werk. Af en toe blijft een deel verborgen voor de voorbijganger maar een ander deel legt de nadruk op de omgeving en op de bezoeker zelf.
Dit werk werd speciaal als een publieke sculptuur voor het Sint-Jansplein ontworpen, maar overleefde amper zijn plechtige opening in 1998. Het glazen paviljoen werd ernstig beschadigd en tijdens de restauratie werd het zelfs onherstelbaar verwoest. De kapotte overblijfselen van deze minimalistische constructie werden verwijderd en in 2004 heropgebouwd op het groene grasveld van het Middelheimmuseum. De context van het drukke stadsplein is veranderd naar die van een idyllisch museum. ‘Funhouse’ is een ander werk geworden. Het draagt zelfs een andere titel: ‘Belgian Fun’.
De maquette toont het werk in zijn eerste gedaante, zoals ontworpen werd voor het St Jansplein in Antwerpen. Ze is vervaardigd door StudioS, ACME Studios, London en is 1 van de 3 bestaande exemplaren